Iko egna chili & yuzu marinerade lax med ris, cocktailtomat, syltad rödlök, edamame bönor och exotiska frukter. Toppad med fint hackad salladslök, sesamfrön, forellrom, crunchy rotfruktschips och chilimajonäs.
Iko egna chili & yuzu marinerade lax med ris, cocktailtomat, syltad rödlök, edamame bönor och exotiska frukter. Toppad med fint hackad salladslök, sesamfrön, forellrom, crunchy rotfruktschips och chilimajonäs.
ALLERGENER SOM BEHANDLAS I VÅRT KÖK.
Det är viktigt att du får reda på vilka allergener vi behandlar i vårt kök. Här är en lista över alla våra rätter och vilka allergener varje rätt innehåller. Om du är allergisk eller har några frågor, prata med vår personal på plats eller skicka ett mail till erikslund@ikosushi.se
Vi kan inte garantera att någon produkt är ”fri från” då vi hanterar allergenerna i lokalen och det finns alltid risk för kontaminering. Dvs, att en allergen från en produkt kan föras över till en annan produkt.
Hur kan kontaminering av allergener ske hos oss?
1. Via luften. Ämnen kan bli luftburna och hamna på ställen de inte ska vara.
2. Via vår personal. Trots att vi har bra rutiner och kontroller kring hygien och livsmedelshantering, kan ämnen överföras via händer och kläder.
3. Via verktyg och maskiner. Även fast vi diskar alla verktyg och maskiner som används vid tillagning av maten, kan det finnas risk för kontaminering.
4. Via samfritering. Vi samfriterar idag på grund av att det inte finns resurser till att separera frityren. Vi jobbar på att hitta en bättre lösning.
Instruktioner till allergentabell:
Fält markerade med x Maträtten innehåller den angivna allergenen.
Tomt Fält Allergen/ingrediensen är inte tillsatt
Kan vi laga maträtter utan att tillsätta allergener?
Det beror på vilken allergen och vilken maträtt. Fråga personalen så hjälper de dig. Observera att även om en viss allergen inte har tillsatts så kan vi inte garantera att maten är ”fri från”.
SKALDJUR blötdjur (OSTRONSÅS) | SKALDJUR kräftdjur (RÄKOR) | FISK | Vete | Koriander | Jordnötter | Lupin | Mjölkallergi/ Laktos | Selleri | Senap | Sesam | SOJA BÖNOR | Sulfit (konserveringsmedel) E223 | Vitlök | Ägg | Kikärta | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sushi moriawase 8 | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Sushi moriawase 10 | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Sushi moriawase 12 | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Sushi moriawase 15 | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Sushi moriawase 20 | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Sushi moriawase 30 | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Sushi moriawase 60 | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
Ebi Avokado | X | X | X | X | ||||||||||||
Ebi Salmon | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Salmon Heaven | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Tori Maki | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||
Tempura Maki | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Niku Roll | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
Panko Roll | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||
Crispy Tuna | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Lax Toro | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Spicy Salmon | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||
Spicy Tuna | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||
Rainbow roll | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||
California Dreams | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||
Hawaii Maki | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Iko Maki | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||
Foto Maki | X | X | X | X | ||||||||||||
Green Maki | X | |||||||||||||||
Salmon Poke | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
Tuna Poke | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
Niku Poke | X | X | X | X | X | |||||||||||
Tori Poke | X | X | X | X | X | |||||||||||
Green Poke | X | X | X | X | X |